Boganmeldelser

Lucca

luccaLucca er en historie om Lucca Montale, der, efter en tragisk nyhed fra sin mand, kommer ud fra et trafikuheld. Robert er hendes læge på hospitalet, og på en eller anden måde betages han af hende i en sådan grad, at han træder ud af sin lægestatus og nærmere bliver en ven for hende, selvom de er utroligt fremmede. Lucca har mistet sit syn i uheldet, men stoler så meget på Robert, at hun lader ham hjælpe sig på måder, som virker utroligt mærkelige for to mennesker, der aldrig har mødt hinanden for. Robert er altså som læge utrolig uprofessionel i forhold til Lucca, men det rører ham ikke rigtig.

Bogen springer meget i tid, hvilket kan være forvirrende, da det ikke virker så naturligt som i andre bøger. Man bliver ikke advaret på nogle måder. Nogle gange har jeg skulle læse en side eller to, før jeg vidste, hvor vi var, og hvem vi var med. Bogen læses nemlig både fra Luccas og fra Roberts synsvinkel, dog mest fra Luccas. Det er dog ikke negativt, at den springer i tid. Jeg elsker hvordan en masse små historier kædes sammen til en, og jeg var meget fascineret af Luccas ungdom. Af hendes kærlighedsaffærer og af hendes sind. Dette betyder dog, at man som læser skal have et vis overskud for at kunne læse den og nyde den.

Jeg er utrolig betaget af Grøndahls sprog. Jeg har lært nye ord af den her bog. Ord jeg synes er rigtig smukke. Han skriver så fint og med så meget overskud, at jeg misunder ham for ikke selv at kunne skrive så stærkt og samtidig så overbevisende. Ofte når nogle har et flot sprog kan det virke for prøvende, men det føles så naturligt i den her bog. I starten havde jeg svært ved at komme ind i historien, men sproget holdt min nysgerrighed.

Jeg har været længe om bogen, men kun fordi jeg så godt kunne lide den, at jeg ikke ønske den sluttede. Jeg har netop vendt den sidste side, og jeg må sige, at jeg er vild med den. Jeg er vild med historien og med personerne. Jeg fascineres af hvor godt Grøndahl kender sine personer, og hvor god han er til at beskrive stederne og de forskellige tider.

Grunden til at den ”kun” får 4 ud af fem stjerner, er fordi den er svær at overskue, og at tidsskiftende ikke rigtig bliver lettere jo længere ind i bogen, man kommer, fordi de tit kommer så pludseligt. MEN det skal ikke skræmme jer fra den. Den er virkelig god.

Som i kan se er mit eksemplar ret slidt. Jeg fandt det i et antikvariat. Jeg købte bogen, fordi vi havde læst et uddrag, da jeg gik i skole, som stadig sad i mit hoved. Pga. det var jeg nødt til at læse den.

★★★★

//Cecilie

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.