Boganmeldelser

Hypertension

Hypertension er en roman skrevet af Karsten Hallstrøm og Kristian Rasmussen. Den handler om de to mænd Christian Schwartz og Jonas Bakker, der midt i at flygte fra hver sin virkelighed, støder på hinanden i lufthavnen. De er gamle venner, der med tiden er gledet fra hinanden, men efter deres møde i lufthavnen begynder de at snakke sammen igen over mail. Christian er taget til Mexico fordi han føler sig som et offer af finanskrisen og hans kone er gået fra ham (formentlig af samme økonomiske årsag). Jonas bor i Paris, hvor han ejer en bar og er nærmest faret vild i sit eget lille libertiner-eventyr, hvor han drukner i meningsløs sex, stoffer og spandevis af alkohol. De fortæller hinanden alt hvad de laver, deres dybeste hemmeligheder og deres drømme, man læser altså bogen som de mails, de skriver til hinanden.Først er jeg nødt til at sige, jeg valgte at købe denne bog pga. forsiden. Det lyder weird, men det så simpelthen tilpas fucked up ud til mig, men pga. ingen viden om forfatterne eller andet forventede jeg det værste af denne bog. Jeg var faktisk sikker på den var elendig, og af samme grund valgte jeg at lade vær at læse anmeldelser, og det har jeg stadig ikke gjort.

Jeg har altid været imponeret over, at to forfattere kan arbejde sammen om at skrive et værk. Det er ret vildt. Det ville jeg ikke selv kunne. Dog kan jeg godt se, at de jo på en måde har haft hver deres historie at skrive, hvilket formentlig gør det, at arbejde sammen, en del nemmere.

Jeg kunne faktisk virkelig godt lide denne bog. Jeg læste den ret hurtigt, da jeg fandt historierne ret spændende. Den flyder afsted, og jeg tænkte tit, at jeg godt lige kunne nå et kapitel (en e-mail) mere.  Som alle andre bøger jeg har læst, hvor der har været flere synsvinkler, har jeg altid haft en favorit, og det var helt klart Jonas Bakkers del. Måske fordi Christian irriterede mig en lille smule til tider, og Jonas Bakker virkelig var en af de der mænd, man som kvinder, hader at elske. Og de mænd fascinere mig lidt, da der er så meget jeg gerne vil fatte ved dem (Okay lad være med at blive gal over min generalisering, for vi ved begge godt, at jeg ikke mener alle kvinder har det sådan)

Sproget var forholdsvis simpelt og let tilgængeligt. Det er måske lidt en ”mandebog”, men jeg er ikke så glad for kønsroller, og jeg kunne godt lide den, så man kan sige, at det er svært at definere noget på den måde. Uanset så følger vi to ret forskellige mænd, der ikke mangler noget økonomisk, men som har svært ved at gøre det rigtige, selvom de gerne vil. De fucker hele tiden op i den her bog, og til tider er det tragisk, til tider er det småkomisk.

Noget som for mig var ret utroværdigt ved den her bog, var alt det de fortalte hinanden. Jeg kunne sagtens forholde mig til de dumheder de gjorde. Men at de skriver så detaljeret om hvordan de trippede, hvordan de kneppede, hvordan de fik nervøse sammenbrud osv. til en ven, som de ikke har talt med længe, det virker for mig virkelig utroligt. Altså jeg kan virkelig ikke forestille mig så detaljerede beskrivelser af sex til nogen. I forhold til historien var det ret fedt, men troværdigheden i personen røg lidt der.

Noget jeg heller ikke brød mig om var den åbne slutning. Men det er bare mig, der ikke kan klare når noget står til at jeg selv skal fortælle videre, for uanset hvad jeg fortæller mig selv, så ved jeg, at det er forfatteren, der har retten til at skrive slutning. Så fuck jer for ikke at gøre det. xD

Nå men det her er er lidt rodet, så jeg siger bare lige, JA, læs bogen. Den er småprovokerende, fuld af sex, stoffer og eventyr, men den er også dyb og lidt trist. Den vækkede følelser hos mig, som betagede mig. Den er vovet, rå og en lille smule over grænsen. Det er jeg vild med. Den havde sine mangler, men historien var fed, og den fangede mig helt klart!

 

★★★

//Cecilie

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.