Boganmeldelser

Elsk min knækkede glorie

img_2652Denne smukke bog af Christina Ingerslev blev ved med at poppe op i fjæset på mig på Facebook og på instagram. Titlen og forsiden fængede mig helt vildt, og jeg endte med at være nødt til at købe den, for hvis teksterne var så fine og så skrøbelige som forsiden er, så vidste jeg, at jeg ville elske bogen.

Jeg vil starte med plusserne. Forfatteren har en rigtig fin ”stemme”. Hendes sprog er drømmende og flyvsk. Det er jeg vild med. Min yndlingstekst i bogen var digtet Baglæns, selvom jeg ikke brød mig så meget op den hoppende opstilling af det, men jeg kunne tydeligvis leve med det, for jeg var helt vild med digtet. Generelt kunne jeg virkelig godt lide alle digtene, og følte de var stærke, selvom de var skrøbelige. Som når man hvisker men siger noget, der føles som råb.

Desværre må jeg dog indrømme, at jeg godt kunne mærke den var selvudgivet. Nok mest fordi, jeg læser korrektur så ofte. Der var mange fejl i bogen, kommafejl, og stavefejl mm., hvilket jeg ikke er så god til, for jeg lægger mærke til det, og når først jeg har set det, så følger det mig hele vejen. Det betyder dog ikke, at teksterne ikke er gode.

Mht prosateksterne følte jeg ikke de var helt stærke nok, ikke i forhold til digtene. For mig var flere af dem ligegyldige. De rummede ikke på mere end hvad der stod, og for mig er det vigtigt at blive udfordret lidt. At det hele ikke er serveret for mig. Et par af dem var også lidt kliché og tumblr-teenage-ish, hvilket jo godt kan være meningen. Den stemme forfatteren har i prosateksterne er super populær på tumblr blandt danskerne, så de ville sikkert kunne lide dem. Jeg er en dårlig tumblr. Jeg vil gerne have lidt mere mellem linjerne.

Jeg er lidt ked af at måtte kritisere den, for den er virkelig fin, og jeg glæder mig til at læse flere digte fra forfatteren. Prosaen var bare ikke lige mig. Jeg håber på en fuld digtsamling. Den vil jeg helt sikkert købe.

★★ 1/2

//Cecilie

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.