Boganmeldelser, Young Adult

Alt eller intet

“At leve er mere end bare at holde sig i live.”

Alt eller IntetLænge skal man kigge efter en smukkere følelse i en bog. Ikke siden “The Fault In Our Stars” har jeg haft en så stor følelse i kroppen på grund af en bog. Mange vil blandt andet anbefale bogen på baggrund af ovennævnte og Jojo Moyes “Mig Efter Dig”. Jeg vil til gengæld anbefale bogen, hvis du elsker samme genre, men trænger til noget banebrydende nyt.

Uden at afslører for meget af bogen, og riskere at ødelægge noget for jer, vil jeg sige: “DEN ER VÆRD AT LÆSE!” Den er nem at læse! Den har nogle skønne illustrationer tegnet af forfatter Nicola Yoon’s mand David Yoon. De passer alle sammen perfekt i fortællingen, og bidrager fantastisk til historien.  Nicola formår virkelig at fortælle en helt igennem skøn historie.

Vi møder Maddy, som praktisk talt ikke kan tåle verden. Hun har levet sit 18 år lange liv inden for hendes egne 4 vægge, og har aldrig set verden udenfor. Hendes mor tager sig af hende og fungere som mor, veninde, vejleder og hjælper. Kun en ud over hendes mor har før fået adgang til kontakt med Maddy, Carla, Maddy’s sygeplejerske. Alt er “normalt” og trygt lige indtil den dag den lækre Olly flytter ind i nabohuset.

Ung kærlighed, venskab og livets kampe er hovedemner i denne fantastiske YA roman. En rigtig feel-good fortælling til en hver sjæl med brug for lidt glæde og eftertænksomhed.

Til Maj kommer denne smukke bog som film med endnu smukkere skuespillere. Den flotte Nick Robinson skal spille den vildt charmerende og forelskelses-fremkaldene Olly og den vildt smukke Amandla Stenberg skal spille den nysgerrige og livsudforskende Maddy F. Whittier. Jeg glæder mig!

Original titlen på bogen er “Everything, Everything” som for mig passer så meget bedre på bogen. Maddy er allergisk over for “everything”. Hun oplever “everything” for første gang. Hun føler “everything” for første gang, og håndtere det smukkere end nogen af os almindelige dødelige nogensinde kunne drømme om. Dog vil jeg prise den danske oversættelse for den billedelige metafor for de to sider vi oplever af Maddy’s liv. Det er virkelig “Alt eller intet”.

Det sidste jeg vil sige er: The ending is EVERYTHING! No spoilers! Men, men, men … Glæd jer!

 

★★★★★
//Samantha Nielsen

EKSTRA:

Har i set traileren til filmen!? Wow…

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.