Debat

Må man slip på en bog?

Kære læsere

Undskyld undskyld for de manglende indlæg. Jeg har faktisk læst flere bøger siden Svøm med dem som drukner, men kender i det, at nogle bøger er super svære at snakke om? Jeg har f.eks. læst SCUM af Valerie Solanas, som jeg har ville læse i en del år efterhånden, og jeg var fuldstændig vild med den. Men hvordan jeg skulle gribe en anmeldelse an, anede jeg ikke.

Og så gik jeg i gang med en bog.. En jeg købte for længe siden, og som jeg har glædet mig til at gå i gang med. Alice in Zombieland af Gena Showalter..

Og nu skriver jeg det her indlæg. Om at give op på en bog, for jeg er virkelig af den overbevisning, at man får noget ud af stort set alle bøger, når man er færdig med dem. Jeg har kun givet op på to bøger hele mit liv. Jeg havde givet op på tre, hvis Drageløberen ikke var en opgave i Dansk på HF.. Alice in Zombieland er en af dem. Så jeg tænkte, at nu jeg ikke rigtig kan anmelde den, så kan jeg jo snakke lidt om det at tillade sig selv at stoppe med at læse en bog, før man er færdig.

Jeg synes, det er rigtig svært at slippe en bog. Jeg tror på det gode i bøger, og grunden til det er bogen Krat er Christian Jungersen. En bog jeg fik anbefalet af min 9. klasses dansklærer mange år efter, jeg gik ud af folkeskolen. Jeg kæmpede mig igennem de første 150 sider. Tænkte, hvorfor skal jeg læse den her? Og pludselig, på side 200 et eller andet, så gjorde den et eller andet ved mig. Noget jeg ikke kan forklare, men det var magisk, og fysisk og smertefuldt og smukt. De som tillader sig selv at give slip på bøger, når nu sjældent til 200 sider, men jeg var stædig, fordi kære Gitte, med fantastisk smag i bøger, anbefalede mig den. Da jeg var færdig med den bog, var det en af de bedste, mest betagende bøger, jeg nogensinde havde læst. Så ja, det er svært for mig at give op. Åha. Så skal jeg jo også acceptere, at jeg fejlvurderede.. At JEG tog fejl? Det gør jeg da ikke? 😉

Men det sker, og det sker fordi bogsælgere også er sælgere. Selvfølgelig skal de snakke det bedste de kan om den bog, de skal sælge. Og lige med Alice in Zombieland håbede jeg virkelig på en skæv, syret, mørk og dyster version af Alice in Wonderland. Det var bare sådan, at Alice i den her bog slet ikke på nogle måder havde noget med den oprindelige Alice at gøre. Den her bog er utrolig teenage. Og det har jeg absolut ikke noget imod normalt,  men den er dårlig teenage. Den er ligesom den der low budget amerikanske serie, hvor alle har utrolig meget make-up på og utrolig lidt tøj på for at gøre den interessant og skjule det faktum, at historien er fuldstændig plat og tom. jeg har kun givet AIZ 50 sider. Det var hurtigt jeg så, at det her blev en high school drama med zombier, som absolut intet originalt bar på sig. Åh en stor kritik, men dog en ærlig en.

Så ja, jeg synes så absolut man må slippe en bog, også hurtigt, hvis man kan se, at den ikke vil fange en, fordi den ikke er som man troede. Men jeg synes også det er vigtigt at give de dybere bøger en chance, for de er ofte svære, fordi de er tunge, og de er tunge, fordi de rummer rigtig meget, som du jo så kommer til at mærke til sidst. Giv bøger en chance, lad historien komme i gang, men spild for guds skyld ikke din dyrebare læsetid på noget, som virkelig bare er plat. Så er det sagt.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.