Boganmeldelser

Før vi vender hjem

Åh hvordan skal jeg begynde. Den første bog af Grøndahl, jeg læste, var Lucca, som også er anmeldt her på bloggen (her). En bog, som gjorde et stort indtryk på mig, og som gav mig lyst til at læse meget mere fra Grøndahls hånd.

Så fandt jeg denne her sag. Før vi siger farvel. Den lå nede på min lokale bibliotek, på et bord med bøger til kassering, som man kunne købe for 5 kr. 5 kr?? Seriøst. Jeg snuppede den med mig hjem.

Lige nu sidder jeg i en bil på vej til Østrig, og jeg har netop vendt den sidste side i Før vi siger farvel. Jeg tænkte, jeg hellere måtte komme i gang med det her indlæg med det samme, da jeg nok får læst en del flere bøger på den her ferie, og derfor er bange for at blande dem sammen. Så her kommer det, lige øjeblikket efter bogen er lagt.

Grøndahl har sit eget sprog. Jeg kan ikke forklare hvordan det er. Det er bare hans, og jeg ved det, når jeg læser hans bøger. Let melankolsk, let drømmende, ret levende og utroligt virkeligt og ærligt. Sådan føles det at læse hans bøger. Før vi siger farvel er også sådan en bog.

Barbara er adoptivbarn, ung kvinde, voksen kvinde, arbejder på et forlag. Det med adoptionen er ikke særlig vigtigt i historien. Forlaget er egentlig heller ikke så vigtigt. Men mens hun studerer møder hun Marcus som er helt utroligt meget ældre end hende. Og han fanger hende uden at prøve, uden at presse på. De falder ligesom bare ind i hinanden, og det meste af bogen handler om deres liv sammen..

Hen mod slutningen var jeg en anelse nervøs for, at det ville ende med at være en ’’Mig før dig’’ bog. Det gjorde det dog ikke, og den sluttede lige som den skulle.

Jeg har virkelig haft mange skiftende følelser, mens jeg har læst den her. Den er virkelig stærkt skrevet, og man, jeg vil ikke sige drukner, men man omringes på en måde af den og bliver placeret i den her boble, hvor man er lidt vild med Marcus og lidt gerne vil være Barbara, okay det er måske bare mig. Men jeg følte alt hun følte, og det gav sus i mig og gjorde mig bedrøvet og glad og drømmende at læse den her bog.

Jeg er ret vild med Barbara. Hun er et virkelig godt og fint menneske, og hun vokser meget igennem bogen. Men én ting forandre sig ikke, og det er hendes måde at elske på. Der er øjeblikke i bogen, hvor jeg er blevet decideret vred på hende. Hvor jeg har tænkt HALLO SIG NU NOGET LAD VÆRE MED BARE AT LIGGE DET OMFG. Sådan var jeg virkelig. Meget teenage.

Men det er altså ikke en young adult bog. Det er en smuk roman for de fleste, der ønsker idt at drømme sig væk, og jeg kan ikke kvittere med mindre end fem stjerner, for den her sag.

★★★★★

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.