Boganmeldelser, Spænding

Boganmeldelse: Drengen der løb med Gud

Drengen der løb med Gud er skrevet af Morten Sabroe og udgivet i 2015 på Politikens Forlag.

Jeg er en kæmpe Sabroe fan. Jeg kender ikke rigtig nogle andre der er det, men jeg er sikker på, at de er der. Måske er de lidt ældre end mig, hvem ved. Jeg ved bare, at han er skide dygtig, og at jeg ikke ændrede mening, da jeg var færdig med den her bog.

Romanen handler om Viktor Hugo, der vågner op efter at have været død, og ikke rigtig kan huske noget fra tiden op til døden. Hans forældre er rejst væk, og han føler et kæmpe svigt, fordi de ikke er der for ham, når han er på hospitalet, og derefter er overladt til sig selv i deres hus. Videre i bogen følger vi Viktor Hugo i hans liv alene, selvom han kun er 17. Han vil finde ud af, hvad der skete inden han døde, men ingen vil fortælle ham noget, og han frygter, at han har gjort noget utilgiveligt, men hvad det skulle være, har han ingen anelse om.

Egentlig synes jeg det er svært at skrive den her anmeldelse. For det er rigtig svært, ikke at komme med spoilere. Bogen har så mange plottwists og grene, der spreder sig, at det er svært at fortælle om den, uden at røbe noget. Men med det kan jeg jo netop tilføje: Den er vildt spændende!

Bogen står slet ikke stille. Historien bygger sig hele tiden op og op og op og bliver mere og mere vanvittig, men ikke utroværdig. Den er svær at lægge fra sig. Som læser, vil man også rigtig gerne vide, hvad der er sket. På et tidspunkt tror man, at man ved noget, og man tænker: Det har han seriøst ikke gjort? og så finder man ud af man er blevet totalt snydt af fortælleren. Det sindssygt fedt!

Af og til føltes den dog også lidt overfladisk, og jeg kunne godt have haft brug for at grave endnu dybere ind i det kæmpe problem, der kommer til sidst for Viktor Hugo. Jeg ville desuden også gerne have været mere bevidst om hvorvidt nogle af hans handlinger var virkelig eller ej. Der er i hvert fald stadig én jeg slet ikke ved om skete rigtigt.

Alt i alt er det en virkelig spændende roman. Den er let læselig og samtidig lidt provokerende. Det er jeg vild med! Jeg kvitterer med fire ud af fem stjerner.

Mht billede: Han drikker top meget whisky, men jeg havde kun rom, så det må i nøjes med ;D

★★★★

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.