Boganmeldelser, digte

Boganmeldelse: Soulmates

IMG_0990.JPG
Soulmates er skrevet af Claus Ankersen og er udgivet på forlaget Copenhagen Storytellers i 2017. Bogen er et anmeldereksemplar, men meningerne i anmeldelsen er helt mine egne.

Soulmates er noget af en digtsamling. Størrelsesmæssigt. Med en tykkelse på næsten to centimeter, er det den tykkeste digtsamling på min hylde, som ikke er en ”samlede værker”. 166 siders poesi om en mand og hans betagelse af kvinderne i hans liv.

Digtene er alle skrevet til en kvinde, og er derfor også angivet med både titel og et ”til x”. I de fleste tilfælde ”B”, som jeg igennem hele samlingen glædede mig til det næste digt om.  Jeg er en sucker for kærlighed. Det er jeg virkelig.

Sproget igennem samlingen er fascinerende. Det varierer meget i mellem smukt, kækt og  let provokerende. Nogle gange sågar lidt tosset, som her på side 25:

”Jeg har ingen, men som alle digtere

drømmer jeg om næsehornsskinddragter
hele skabte fulde, amazonflods slange
i smaragdgrøn, gul og lilla
med lynlås hele vejen op – måske som stribet”

Ankersen formår at formulere sig stærkt og smukt. Han bruger de skæve billeder til at trænge længere ind i kærlighedens væsen, og der bygge en stemning op, så man forsvinder ind i digtet, som her på side 58:

” – Det er denne verden 
drømme hører til
Så jeg forestiller mig
uden dillerdaller eller omskrivninger
at
vi to
er soulmates
at du er den, som fylder hullet i min mave
og står strunk på min indre olymp”

Og i ord som disse, tror man som læser på kærligheden. Den er smuk. Den er faktisk virkelig smuk, men Ankersen knuser også vores hjerter med ord, som på side 145, hvor han så fortabt skriver:

”Jeg indrømmede når du skrev din
og sagde din og min
ville du være
Min, altså
Jeg indrømmede, at jeg elskede dig
Og så åd du mig”

I det hele taget nød jeg at læse denne digtsamling. Jeg blev ikke ”træt” af kærligheden løbende, og jeg syntes ikke den var for tung. Den havde både triste, smukke og sjove vendinger, og Ankersen formår at skabe spænding i historien, der forbliver gennem hele bogen.

Jeg fandt opbygningen ret interesant, med navnene på kvinderne og den løbende historie. Af og til var jeg lidt i tvivl om nogle ord eller sætninger var tastefejl, der var løbet korrekturen forbi, eller om det var meningen, de skulle skrives sådan. Jeg satser på det sidste, og kvitterer med fem stjerner for en velskrevet digtsamling.

★★★★★

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.