Månedens playliste, Musiksnak

Forevigt i skalkeskjul

Jeg er simpelthen nødt til at skrive et indlæg om et band jeg har været virkelig vild med i et par år nu. Skalkeskjul offentliggjorde nemlig på facebook i onsdags, at de slutter som band. Jeg ved ikke, om jeg var lidt præmenstruel eller om min kærlighed til den danske rockscene bare er gigantisk, men jeg blev ret ked af det. Jeg sad på arbejde og scannede bøger, da jeg læste det. Jeg blev så tung i kroppen. Det hænger nok sammen med, at jeg er ret kræsen med musik, og at der ikke er særlig meget godt dansksproget musik derude.. åh det var hårdt. Egentlig havde jeg det lidt på fornemmelsen. De er fra Århus, men forsangeren Alexander er løbende begyndt at blive en større og større del af Fribytterdrømme, og da Fribytterdrømme for en lille uges tid siden skrev at Alex nu var officielt med i bandet efter guitaristen Tor er gået ud, blev jeg både glad og nervøs, fordi jeg vidste, af det nok betød en ende for Skalkeskjul. Og jeg havde ret. Men nu er jeg ved at komme ud på den anden side af nyheden, og kan derfor bruge lidt tid på at hylde de her unge mænds arbejde.

Første gang jeg hørte og oplevede Skalkeskjul var til en koncert med Fribytterdrømme, hvor de varmede op. De fangede mig hurtigt med deres livlighed og energi og fantastiske guitarsoloer. Alexander var dedikeret til scenen. Han ejede den. Og derfor ejede han publikum. Det var fedt. Jeg var helt solgt. Næste gang de kom til København spillede de til en af sommerkoncerterne i Pumpehusets byhave. Jeg tror det var i 2016. Det var tydeligt at de, egentlig mange mennesker, der var der, ikke kendte dem. Til min store skuffelse valgte de fleste at sidde på bænke og se det an. Vi var få foran scenen. Til tider kun mig. Men jeg dansede og nød det. Solen skinnede, øllene var kolde og Danser Videre kan man ikke sidde ned til.

Da koncerten var slut og jeg satte mig ned med min daværende kæreste, kom Alexander hen til mig og takkede mig for at have været så nice under koncerten og gav mig deres første plade Hopladi og gemmeleg. Jeg var sindssygt taknemlig.

Jeg begyndte at tage med hver gang de spillede i København. Deres koncerter var en vanvittig fed oplevelse hver eneste gang. Den fedeste jeg husker var på Huset KBH. Vanviddet strålede, og jeg var lykkelig i det vanvid. Jeg kommer til at savne dem. Alexander lyder vanvittigt godt live, og selvom jeg ELSKER Fribytterdrømme, og synes det er fedt at han er med der, så synes jeg også det er ærgerligt at han ender med kun at være bag guitaren og ikke mikrofonen, som hans vokal og han tekster fortjener. Af samme grund lytter jeg også mere til liveversionerne af Buldrer afsted og Danser Videre på spotify end jeg lytter til studieversionerne. De er meget mere levende, og jeg vil klart anbefale jer at høre dem.

Jeg vil ikke sige for meget. Jeg vil blot give jer nogle guldstykker fra deres tekster, og invitere jer til at tjekke månedens playliste, som består af alle Skalkeskjuls numre. I finder den lige her.

 

Nattekompas:

Mørket er livligt, men vi holder fast

finder kun vej med et nattelompas

Forhaster intet men løber så stærkt

at vi lever for evigt

til vi stopper op

Fire ben:

“Gade smurt i neonlys

mens vi flygter væk fra vores egen sky”

Zim zala bim:

Kærlighed ved første blik kan nemt gøre dig blind

hvis du kun ser på den der vil æde dit sind

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.