Koncerter, Musiksnak

Hollywood Vampires i Tivoli

En lille pigedrøm gik i opfyldelse i går, da jeg oplevede selveste Alice Coopier live og meget levende i fuld rock’n roll. Oplevelsen blev ikke mindre fantastisk af, at Johnny Depp, som jeg var hardcore teenagefan af, stod deroppe med en guitar og rockede med. Jeg er stadig lidt høj, og nu skal i høre hvorfor.

Hollywood Vampires er en rockgruppe dannet af rocklegenden Alice Cooper, manden med de 1000 ansigter Johnny Depp og guitarkongen Joe Perry. Altså, det kan jo kun blive godt. Jeg havde bevidst valgt ikke at se nogle live-videoer af dem inden koncerten, og har kun hørt indspilninger. Jeg må da indrømme, jeg var ikke sikker på HVOR dygtig en musiker Depp egentlig var, og var lidt nervøs for om han var med for sit navn (Og formidable udseende, yes han er tilbage i godt helbred, jeg takker universet) og derfor ville komme med et udmærket, men middelmådigt guitarspil. Det var dog slet ikke sådan.


Hvis jeg talte rigtigt, hvilket jeg måske ikke gjorde, så tror jeg der var 4 guitarister i alt, en bassist og en på keyboard. Og så selveste Glen Sobel på trommer. En vanvittig dygtig trommeslager efter min mening.

Og noget må jeg sige. Alice Cooper kan stadig. Rock’n roll dør aldrig, og det tror jeg sgu heller ikke han gør. Damn.

I de første par numre havde jeg svært ved at høre vokalen. Og jeg blev bange for at Tivolis ry endnu en gang skulle bekræftes med den dårlige lyd. Noget jeg ærgrede mig kort over, fordi guitarerne og trommerne lød vildt godt. Lyden var ikke dårlig, vokalen var for langt nede. Og vi stod ret tæt på. Der burde klart ikke være problemer med den afstand vi havde. Men efter et par numre var det som om de fik styr på det, og på trods af mine elendige 160 cm og alle andres 180, så kunne jeg nyde koncerten.

Og det gjorde jeg. Der var så meget gang i den. God stemning blandt publikum. Jeg lærer aldrig helt at forstå dem der nærmest filmer hele koncerten, og jeg synes også det er forstyrrende, fordi nogle af dem bliver irriteret på mig fordi jeg hopper (til en rockkoncert guys…) Jeg filmede selv en smule i går og to billeder, men at have mobilen oppe under hele koncerten er altså ærgerligt. Nogle gange tror jeg altså at vi har så travlt med at forevige øjeblikke, at vi til tider ender med at misse de magiske, fordi de bare ikke er ligeså magiske gennem skærmen. Og jeg kan simpelthen ikke lade være med at blive lidt irriteret over, at jeg ikke må hoppe, danse og bevæge mig, fordi jeg så ødelægger en eller anden film. Come on. Jeg danser. Der skal danses til koncerter. Nå, men nok om publikum.

De bevægede sig enormt meget på scenen. Alle var overalt, bortset selvfølgelig for trommeslageren og pianisten.

Det er vildt fedt at opleve musikere, der ikke er fastfrosset til en punkt på scenen og som interagerer med hinanden og deler øjeblikkene sammen. Det var smukt.

De spillede både de gamle rocknumre og nogle af deres egne numre. En masse kendere blev spillet, og det var helt klart med til at skabe den gode stemning. Også Alice Cooper skabte fed stemning hele tiden. Ace of space satte kæmpe gang i publikum, og endnu smukkere blev det da Johnny Depp stod i fronten og sang Heroes. Det var helt klart et af de bedste øjeblikke til koncerten. En hyldest til Bowie og en hyldest til musikken. Et andet fantastisk øjeblik var afslutningen. Bandet forlod scenen. Alle hujede og hoppede og de kom tilbage, samlede deres instrumenter op spillede et mix af Schools out og Another Brick in the wall. Det var vildt. Jeg hoppede ustyrligt og skreg og sang med og mærkede stemningen og musikken.


Jeg har absolut ingen kritik af bandet. Det var fuldt ud veludført, og man kunne mærke de elskede at være der. Det er min første virkelig gode koncertoplevelse i Tivoli, og jeg ville helt klart gerne opleve Hollywood Vampires igen næste gang de kommer til Danmark. Mon de har udgivet på vinyl? Det skal jeg da lige finde ud af!

Jeg undskylder for lortekvaliteten på mine billeder, men der er sgu ikke et zoom-objektiv placeret på min iPhone (;

Som en lille ekstra ting, så synes jeg lige i skal opleve Depp synge lidt af Heroes. Så værsågod og god weekend!

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.