Boganmeldelser, Roman

Boganmeldelse: De Ansatte

Olga Ravn har i 2018 udgivet science fiktion romanen De Ansatte. En roman med en meget speciel opstilling og et meget unikt sprog.
Roman har ikke en hovedperson. Man kan sige, at tiden den befinder sig i er hovedpersonen. I stedet er hvert kapitel skrevet som videudsagn, der både kommer fra virkelige mennesker og fra menneskelignende robotter.

Jeg må sige det som det er. Jeg slugte den her roman på én dag. Nej den er ikke lang, men det er absolut ikke normalt for mig. Jeg blev simpelthen bare så opslugt.
Gennem de første to kapitler var jeg forvirret. Det føltes mærkeligt at læse. Men jo længere, jeg kom ind i bogen, jo nemmere blev det hele at forholde sig til. Og mange af de følelser, der kommer til udtryk gennem bogen, også de ”følelser” robotterne har, er meget genkendelige i forhold til det samfund vi lever i, og hvordan vi eksisterer lige nu.

Spørgsmålene der stilles er nogle jeg godt kan føle selv at stille af og til, til en hvis grad selvfølgelig. Den her bog giver så meget mening. Og af den grund synes jeg, at den er sindssygt vigtig.

Ravn er en vanvittig dygtig forfatter. Hun har en smuk poetisk måde at skrive på, og det er noget som jeg elsker i romaner. På nogle punkter kan hun minde lidt om Sara Stridsberg, når man ser på det melankolske og smukke.

Jeg tør ikke røbe for meget af romanen. Jeg synes virkelig alle bør læse den. Jeg er nødt til at tage starten i mig igen. Jeg slugte den ikke på en dag. Den slugte mig. Og det var fedt. Så af hjertet tak for den oplevelse.

★★★★★

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.