Boganmeldelser, Bogsnak, Roman

Boganmeldelse: En dag vil vi grine af det

En dag vil vi grine af det er skrevet af Thomas Korsgaard og udkom på Lindhardt og Ringhof i 2018. Den er en uafhængig efterfølger til Korsgaards debut Hvis der skulle komme et menneske forbi.

Jeg husker tydeligt, da jeg læste Korsgaards debut. Jeg var fuldstændig blæst væk af historien, styrken i den og hvor meget den mindede mig om min egen barndom på Langeland. Jeg kunne slet ikke vente til at opleve Korsgaard på Bogforum, og blev også der glædeligt overrasket over hvor skønt et menneske, han virkede til at være.

Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle have fat i den svære toer. Jeg stod på Fisketorvet nede i Bog & Idé og fandt den liggende der blandt de andre romaner. Da jeg stod ved kassen, spurgte ekspedienten mig, om den var en gave. Og jeg sagde nej, men tænkte egentlig, at den lidt var en gave til mig selv. For jeg glædede mig sådan.

Og jeg blev absolut ikke skuffet. Korsgaard har formået at skrive Tues historie endnu mere virkelig og endnu mere rørende. Det burde umiddelbart ikke være helt nemt for mig at identificere mig med en homoseksuel teenagedrengs problemer, men Korsgaard gør det så nemt at sætte sig i hans sted og føle med ham.

Dette gør også denne bog utrolig hård at læse. Sent i bogen er der en scene, hvor Tue angiveligt skulle have sex med en fyr, der i hvert fald ikke er ”homo”, og den scene er så ubehagelig, så frygtelig og voldsom, at jeg sad i fuld offenlighed i b-toget mod Holte og begyndte at græde. Det var helt perfekt. Og det var en vildt modig scene at skrive.

Jeg er vild med den drejning Tues liv tager, og jeg føler på en måde at have sluttet fred med ham og hans mørke. Og så fatter jeg ikke Korsgaard. Altså. Hvor har han været hele mit liv? Når ja, han er yngre end mig. Damn.

Fem stjerner selvfølgelig.

★★★★★

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.