Ikke kategoriseret

Månedens playliste – oktober

Denne måned har jeg selvfølgelig valgt at dedikere playlisten til gode gamle Kim Larsen. Da vi mistede ham i søndags, var jeg slet ikke i tvivl om at det var det jeg ville. Jeg var meget i tvivl om jeg skulle lave en kæmpe playliste med alle hans albums, eller om jeg skulle samle mine egne personlige favoritter. Jeg har valgt det sidste.Playlisten er på Spotify og kan findes her.

Som barn fyldte Kim Larsen meget i mit hjem. Min far har altid elsket hans musik højt. Han havde flere dvd’er fra koncerter, utallige cd’er og plader. For mig er der en kæmpe tryghed i Larsens lyd. Det er musik, der kan samle folket. Det er musik, hvor alle kan være med. Børn kan synge hans sange i skolen, voksne kan finde værdi i hans rock-lyd og hans tekster og stemning.
Da min far købte et trommesæt, da jeg var 10 år gammel, var papirsklip den første sang jeg lærte på trommer, og også den første jeg optrådte med på min skole. 

Men Larsen har aldrig bare været musik. Han var et menneske med meninger, og han var ikke bange for at sige dem. Mange af hans numre er fandme vigtige. Han både kritiserer samfundet og hylder samfundets skæve sider. Han synger om livet, og han har aldrig været et forhøjet menneske, for hvem penge betød noget. Kim var altid en af os, og det er klart derfor at så mange elsker ham.

For 3-4 år siden så jeg ham i Store Vega med min far. En kæmpe oplevelse for mig. Det er imponerende, hvordan et menneske kan trække så mange generationer med til en koncert. Ligeså så jeg ham i Tivoli i år. ”Velsignet er den, der sætter sig ned” siger han, når han er kommet ind på scenen og har sat sig. Velsignet er ham, der sover stille ind. Tak for musikken Kim.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.